Lars,

Ikväll har jag upptäckt nya nivåer i vinylen. Min Rega P3-24 med Elys2-puppa har fått mig att återupptäcka vinylen och givit skivsamlingen ny lyster, den har aldrig låtit så bra. Den rackarns vinylsvarven har till och med fått mig att köpa ny vinyl. Lyssnandet och pratet på Dirty har öppnat öronen (!) för att det finns så många fantastiska spelare… Men det finns alltid alternativet att uppgradera den spelare man har. Så vad händer om man tar en P3-24 och sätter dit en Exact-puppa? Motorstyrningen är kritisk för rätt och stabilt varvtal. Så vad händer om man sätter dit en extern nätdel? Nu vet jag. Det händer mycket! Nu har jag spelat i tre timmar och öronen är röda av förtjusning. Mark Knopfler, Zappa, Niels Henning Örsted-Pedersen, Melody Gardot, Ralph Towner, Wayne Shorter, Norah Jones, Stravinsky… jag har plockat vad som fallit mig in och det är så kul! All den här musiken har kommit närmare. instrument och röster tydligare (Knopfler har börjat texta tydligare så jag hör stavelserna), understämmor och småinsatser pregnanta, basen djupare och ännu tydligare, mellanregistret levande, diskanten klar, det är livligt och det finns fler nivåer. Högtalarna omsluter mig i en stor musikalisk bubbla (jag har fått se efter ett par gånger igen, men det är samma små högtalare som gör det här stora). Det är stort, detaljerat, harmoniskt välbalanserat, alla stämmor fulla av liv. Uppgradering? Jajamen! Fantastiskt kul musikaliskt äventyr! Jag vet att det finns mycket bättre spelare, riaa-steg etc. och min P3-24 var bra som den var tyckte jag. Men igen blev jag överraskad. Den här uppgraderingen blev riktigt spännande!

Ha de!

/Jan

Rega Elicit, Rega Fono Mini A2D, signalkabel Rega, Rega Planar P3-24 med pickup Exact och TT-PSU extern nätdel. Harbeth P3ESR, Högtalarkabel Tellurium Q Blue.

Share Button
 

Comments are closed.